снимка БулфотоЗадължителна ваксинация на медицинския персонал и служителите в социалния

...
снимка БулфотоЗадължителна ваксинация на медицинския персонал и служителите в социалния
Коментари Харесай

Кунчев настоява за задължителна имунизация на медицинския персонал и социалните служители

снимка Булфото

Задължителна имунизация на медицинския личен състав и чиновниците в обществения бранш. За това настоява доцент Ангел Кунчев, заяви БНР.

„ За мен е значимо медицинските експерти и работещите в обществените заведения на този стадий, като начало да бъдат ваксинирани “, съобщи той.

По думите му се разисква имунизацията да стане наложителна и в образованието измежду педагозите.

Кунчев също по този начин прикани за въвеждане на единни ограничаващи ограничения в областите със заболеваемост от над 350 на 100 000 население, да се лимитират всеобщите мероприятия, а в областите с висока заболеваемост маските да станат наложителни навън при скупчване на хора. 

Според изннесените от него данни анализът на приетите в болница пациенти с коронавирусна зараза в народен мащаб демонстрира, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5% от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на имунизирани.

„ Не желая да ме разбирате погрешно – няма 100 % ефикасна ваксина в света и в никакъв случай не е имало “, сподели още доцент Кунчев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР