Снимка: БулфотоЗаблудените ще бъдат приети обратно в ДПС, но предателите

...
Снимка: БулфотоЗаблудените ще бъдат приети обратно в ДПС, но предателите
Коментари Харесай

Карадайъ: Заблудените ще бъдат приети обратно в ДПС, но предателите и паразитите...

Снимка: Булфото

Заблудените ще бъдат признати назад в Движение за права и свободи, само че предателите нямат никакъв късмет. Това означи на протест в Могиляне и Момчилград ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ, заяви Родопи24 .

„ Към тези, които насочат апел за обединяване сега - първо би трябвало да поправят грешката си. Към всички с чиста душа и сърце, които осъзнават грешката си, апелът ни е да намерят своя път към Движение за права и свободи. Всички тези лицемери и паразити, чакащи наготово, които нямат чиста душа и не осъзнават грешката си и се пробват да се мушнат някъде, в никакъв случай няма да намерят правия път “, сподели Карадайъ, написа Блиц.

„ Повече от всеки път би трябвало да сме единни “, прикани ръководителят на Движение за права и свободи, като означи, че демокрацията е в заплаха. В държавното управление има хора, които са палели молитвени килимчета на петъчна молитва, има хора, които са блъскали нашите майки на изборите, добави Карадайъ. Над 2 500 души участваха във възпоменателния митинг-мевлид пред паметника „ Тюркян чешма “, с който бе маркирана 33-годишната от мирните митинги против промяната на имената и бе почетена паметта на починалите по време на по този начин нар. „ Възродителен развой “.

На 26 декември 1984 година край село Могиляне умират по време на мирния митинг 17-месечната Тюркян, Айше Мюмюн и Муса Якуб. 26 декември беше най-тежкият ден, признава след години тогавашния шеф на Окръжното ръководство на Министерство на вътрешните работи Атанас Кадирев. Сред първите, които тази заран пристигнаха в Могиляне беше новият турски дипломат Хасан Улусой, който се поклони на гроба на дребната Тюркян и бързо напусна селото.  Опит да се появят в Могиляне с турските дипломати направиха Лютви Местан и хората му, само че посланикът не позволи до себе си политиците. След проявата на Движение за права и свободи в Могиляне, цветя на гроба на Тюркян сервираха ръководителят на Народна партия „ Свобода и достойство “ Орхан Исмаилов и съпътстващи го лица. В същото време пък възпоменателна демонстрация в Момчилград организирали Местан и заместниците му в ДОСТ.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР