Снимка БулфотоЗа този инцидент, в който е участвал бащата на

...
Снимка БулфотоЗа този инцидент, в който е участвал бащата на
Коментари Харесай

Говорителят на главния прокурор с гореща информация за катастрофата с бащата на президента Радев

Снимка Булфото

За този случай, в който е взел участие бащата на президента Румен Радев, за това пътнотранспортно произшествие, в прокуратурата в Харманли не е докладвана каквато и да е информация. За случая прокуратурата получава информация едвам през днешния ден и то единствено от медиите. Това съобщи пред " Фокус " представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й нито е сигнализирано за пътнотранспортно произшествие, нито са докладвани материали за сходен случай. „ След като се разгласиха разнообразни материали в електронни медии, основният прокурор се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура Хасково незабавна инспекция “, уточни тя.

Прокурор Арнаудова добави, че тази инспекция ще се извърши от прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково и ще бъде в две посоки. „ От една страна ще се откри дали е на разположение закононарушение по превоза, дали в следствие от нарушение на правила за придвижване по пътищата е породено пътнотранспортно произшествие, при което е породена междинна или тежка телесна щета, тъй като единствено в тези случаи е на разположение закононарушение от общ темперамент “, посочи тя.

По думите й, в случай че е лека телесната щета, е на разположение единствено административно нарушаване. „ Но ние би трябвало да установим тези обстоятелства “, разяснява тя.

Говорителят на основния прокурор изясни, че това ще се подсигури от наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково, посредством неотложно ревизиране на потърпевшия човек от доктор, с цел да се откри типа и характера на телесната щета. „ Второ направление ще има тази инспекция, която ще се реализира от прокурор, и тя ще бъде дали е на разположение осъществено закононарушение по работа от чиновници на Министерство на вътрешните работи “, заяви тя.

Арнаудова изясни, че ще се дефинира това до какъв брой и до какви условия са изпълнени служебните си отговорности по констатиране на пътнотранспортно произшествие, определяне на избрана виновност и съблюдаване на законовите условия за санкциониране на отговорен лидер. „ Още през днешния ден ще отидат на място сътрудниците от Хасково и ще изземат цялата документи, която съществува в районното ръководство в Харманли, тъй като нищо от това, което научваме през днешния ден в медиите, не е докладвано в прокуратурата “, сподели още тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР