Снимка: БулфотоЗа последните пет години Министерството на здравеопазването е инвестирало

...
Снимка: БулфотоЗа последните пет години Министерството на здравеопазването е инвестирало
Коментари Харесай

Ананиев: Разработваме чисто нова методика за субсидиране на болниците

Снимка: Булфото

За последните пет години Министерството на здравеопазването е вложило 500 хиляди лв. в детското и акушеро-гинекологичното поделение в МБАЛ „ Д-р Тота Венкова ” в Габрово. 200 хиляди лв. са предоставени за закупуване на инсталация за двете отделения. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев при откриването на реновираното Педиатрично поделение към многопрофилната болница, написа Actualno.com.

От думите му стана ясно, че за строително-монтажните действия в детското поделение с Постановление на Министерския съвет са отпуснати 300 хиляди лв.. С други 200 хиляди лв. финансови средства на Министерство на здравеопазването са закупени 10 апарата за хемодиализа на пациенти с бъбречна непълнота – за отделението по хемодиализа.

„ Детското и майчино опазване на здравето са приоритет, залегнал в държавната стратегия. Затова и напъните ни са ориентирани освен към използването на политики, само че и към възстановяване на материалната база, имаща отношение към здравето на майките и децата, на територията на всички държавни лечебни заведения “, акцентира министър Ананиев, представен от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. По думите му напъните на екипа на Министерство на здравеопазването са ориентирани към излекуване на държавните лечебни заведения, тъй че те да могат да работят в изискванията на мира, предвидимост, апаратурна и кадрова обезпеченост, като паралелно с това подсигуряват качествена и навременна здравна помощ. „ Съвсем скоро ще подпишем новия рамков контракт, в който доста значимо място е отделено за детското опазване на здравето. Разработваме и чисто нова Методика за субсидиране на лечебните заведения. Всичко това ми дава съображение да настоявам, че в къси периоди системата на опазването на здравето не просто ще бъде нормализирана, а ще работи по този начин, че да удовлетворява и работещите в здравната система, и пациентите “, уточни още здравният министър.

По мотив детското кардиологично поделение в Националната кардиологична болница, пред публицисти Кирил Ананиев съобщи, че отделението няма да бъде затваряно и се поставят всички старания то да работи обикновено.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР