снимка БулфотоЗа колко време се създава имунитет срещу коронавируса с

...
снимка БулфотоЗа колко време се създава имунитет срещу коронавируса с
Коментари Харесай

У нас започва проучване на това колко дълго време пазят ваксините

снимка Булфото

За какъв брой време се основава имунитет против ковид с новите ваксини, които към този момент се ползват, ще изследва изследване у нас

Една от главните задания за оценка на успеваемостта на имунизацията е ориентирана към определяне на точния имунен отговор. Изследването може да се направи от кръвна проба – изследва се съществуването на характерни антитела, които обезвреждат вируса, както и образуването на характерни кафези, които разпознават вируса и му противодействат. Трябва да бъдат обхванати най-малко към 1000 души. Това съобщи проф. Мариана Мурджева, член на Ваксинационния щаб, съобщи .

Задължително изследвани би трябвало да бъдат хора, приели две дози ваксина. Изследвания се възнамерява да се вършат на 2-рия месец след имунизация, на 6-тия, след година и след 2 години, стана ясно от думите на Мурджева пред Нова телевизия.

Мурджева удостовери, че след 20-тия ден от слагането на втората ваксина имунният отговор доближава до високо равнище – т.е. задоволително високо равнище на антитела и Т-клетки. " Първата имунизация не обезпечава толкоз мощен имунен отговор, както след втората имунизация. Препоръчително е в този момент имунизираните медици да съблюдават протоколите за сигурност и да знаят, че не са предпазени. На 21-вия ден след първата ваксина се поставя втората, няколко дни забавяне при слагането на втората ваксина ", съобщи професорът.

По думите на Мурджева, която се е ваксинирала, не е почувствала нищо, с изключение на " лек напън " на мястото на убождането.

Според професора, най-малко " едно 60% " от хората би трябвало да се имунизират, с цел да може да се построи групов имунитет, който да спре пандемията от ковид. А след медиците, на дневен ред са учителите, ВиК чиновниците.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР