снимка БулфотоВярвайте ми, нямаме ползи да пишем COVID на починал

...
снимка БулфотоВярвайте ми, нямаме ползи да пишем COVID на починал
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Вярвайте ми, нямаме ползи да пишем COVID на починал пациент, ако не е такъв случай

снимка Булфото

Вярвайте ми, нямаме изгоди да пишем Коронавирус на умрял пациент, в случай че не е подобен случай. Това разяснява пред Българска национална телевизия доцент Ангел Кунчев. 

" COVID-19 е подло заболяване - освен на горните дихателни пътища и белия дроб. Водещ педиатър ми заяви, че 9 деца лежат с апендицит след прекаран ковид ", разяснява той.

" Пълно затваряне на страната ще даде краткотраен резултат, само че каква цена ще заплати страната. Гърция заплаща тази цена много дълго време. Опитваме да намерим баланс ", заяви той.

" Едва ли ще достигнем до полева болница, тъй като те са за военни обстановки, в които има прекалено много напор на пациенти. В полевите лечебни заведения работата е сложна ", изясни още доц.Кунчев.

" Ако изборите се проведат по протокол, то не крият здравен риск повече от извършването на покупки, возенето в градския превоз и т.н ", съобщи основният държавен здравен контрольор.

" Всички доставки с ваксини се преразпределят незабавно. Има дефицит на дози, каквото и да обясняваме на хората - 50% от имунизациите отиват при персоналните лекари ", сподели още той. Има известия за инфектирани след имунизация, само че те са малко. В случая с Дома за възрастни хора с деменция в Опанец - непожелалите имунизация чиновници заразиха възрастните хора, от които на никой не се наложи да остане в болница ", добави доц.Кунчев. " Скритата заболеваемост не е огромна, спекулира се, че е 5-6 пъти ", приключи доц.Кунчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР