снимка: БулфотоВремето се обръща в следващите дни.Дъжд ще вали всеки

...
снимка: БулфотоВремето се обръща в следващите дни.Дъжд ще вали всеки
Коментари Харесай

От новата седмица времето се разваля. Облаци и дъжд в цяла България

снимка: Булфото

Времето се обръща в идващите дни.

Дъжд ще вали всеки ден от новата седмица над съвсем цяла България.

Ето и детайлностите:

Още малко по-топло беше през днешния ден, спрямо през вчерашния ден - 17° е оптималната температура в Благоевград и Сандански, 16° в Хасково, в София след 9° през вчерашния ден, през днешния ден е 13°. Най- хладно остана в Плевен едвам 10°.

Утре стоплянето ще продължи. Сутринта температурите към този момент в цялата страна ще бъдат позитивни, в множеството региони - сред 0° до 5°, оптималните - м/у 13° и 18°, в София 14°. Ще бъде прохладно, изключително в Източна България, в това число и по Черноморието, където ще духа краткотрайно мощен южен вятър. До обяд ще доминира слънчево време, а през втората половина на деня облачността от запад ще се усилва и още по здрач в северозападните региони ще завали дъжд, предава Българска национална телевизия.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, само че в края на деня в масивите от Западна България облачността ще се усилва и ще стартират превалявания, най-вече от дъжд.

Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите от 3° на Алеко до 10° в Банско. Опасността от лавини отвън обработените ски писти остава огромна.

В Западна и Централна Европа ще бъде облачно, на доста места с валежи от дъжд. Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, единствено в крайните северни региони ще превали дъжд. Валежи ще стартират в края на деня на Апенините.

Ще завали и в северозападните и централните региони от Балканите, като в най-крайните северозападни елементи от полуострова дъждът ще премие в сняг. Причината следващият средиземноморски циклон, който ще окаже въздействие на времето и у нас.

В понеделник превалявания се чакат в съвсем цялата страна, по-значителни в Западна и Централна Северна България. Със мощен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и в края на деня във високите полета на Западна България дъждът ще стартира да минава в сняг. Температурите ще се намаляват и през идващите дни ще се по-ниски от междинните за месец март. Ще има превалявания от дъжд, в Северна и Западна България - и от сняг, само че към този момент на по-малко места и най-вече слаби.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР