Снимка: БулфотоВоенният завод Дунарит“, който от няколко години се контролира

...
Снимка: БулфотоВоенният завод Дунарит“, който от няколко години се контролира
Коментари Харесай

„Дунарит“ съди Иванчева за 100 бона

Снимка: Булфото

Военният цех „ Дунарит “, който от няколко години се управлява от оръжейния необут Емилиян Гебрев, съдел някогашната кметица на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева за 100 000 лева Това разгласи тя след съвещание по делото ѝ за взет рушвет, което се гледа в Апелативния спецсъд, написа Novini.bg.

Според Иванчева причина за желае били изтеклите в общественото пространство нейни чатове с различен прочут крими воин Венцислав Ангелов – Чикагото. От тях излиза наяве, че при започване на септември Иванчева и Чикагото са готвели сюжет за събаряне на държавното управление посредством образуване на всеобщи платени митинги против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Сигнал в прокуратурата тогава подаде русенеца Йордан Бонев, съгласно който „ Дунарит “ се употребява за касичка от Цветан Василев, с която се разплаща за охолния си метод на живот в Белград, за медийните си балони, за отчисления към съветския си настойник Константин Малофеев, а и с цел да буни митинги, написа Монитор.

Пак в сигнала се показва, че за аферата са били обезпечени 400 000 лева, които са платени за митинги на 10 и 12 септември на организации като „ Правосъдие за всеки “ и „ Боец “. Бонев придружил сигнала си със скрийншотове на чат, както и аудио и видео записи сред наказаната за рушвет от 75 000 евро някогашна кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева и татко му Венцислав Ангелов – Чикагото. Самият Бонев признава, че в началото е бил част от диалога, само че се е разочаровал. Още тогава Иванчева разгласи чатовете за подправени, само че по този начин и не даде доказателства в своя отбрана.

На първа инстанция спецсъдът осъди на 20 година затвор Иванчева, заместничката ѝ Петрова получи 15 година зад решетките, а Дюлгеров – 12 година за искане на рушвет в изключително огромни размери за издаването на позволение за градеж на предприемача Александър Ваклин. И за тримата съдът постанови конфискация на имущество. Графологичната експертиза на тефтерчето ѝ бави делото. Апелативният спецсъд направи втори опит за предоставяне на ход на делото всъщност, само че и този път това не стана. Оказа се, че назначената при започване на октомври т.г. графологична експертиза на тефтерчето на Иванчева, с цел да се ревизира дали Дюлгеров е писал цифри в него, не е подготвена. На делото се яви единствено едното от трите движимости лица и съобщи, че няма отговор на молбата им до община „ Младост “ за даване на документи за сравнителния разбор.

Тричленният правосъден състав попита специалиста дали има потребност от помощ за приемането на документите, защото това не е станало повече от месец, на което получи негативен отговор. Съдът разпореди графологичната експертиза да бъде направена и импортирана за разглеждане най-късно 7 дни преди датата на идващото правосъдно съвещание на 16 декември. Съдът подреди да бъдат изпратени напомнителни писма до Столична огромна община и до община „ Младост “ да дадат на движимостите лица нужните документи за правене на експертизата. Тя ще бъде направена единствено въз основа на към този момент изписани от Дюлгеров числа и такива, написани в документи, които се съдържат в столичната община в регион " Младост ". Дюлгеров е някогашен кмет на " Младост ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР