Снимка БулфотоВодната криза може да се задълбочи. След като Перник

...
Снимка БулфотоВодната криза може да се задълбочи. След като Перник
Коментари Харесай

Тревога и в Радомир: До 3 месеца може да има воден режим

Снимка Булфото

Водната рецесия може да се задълбочи. След като Перник от средата на ноември е с тежък воден режим, още един български град е на прага на подобен поради ниски равнища на водите и проблеми с водопроводната система, предава dnes.bg .

" От 12 декември високата зона на града е на воден режим, а от 7 февруари - ниската зона и квартал " Върба ", което основава много неприятности, откакто имаме наставление от ВиК оператора, че би трябвало да ограничим използването на вода за запазването на ресурса, който имаме ", сподели кметът на Радомир Пламен Алексиев в студиото на " България " заран.

" До 3 месеца градът може да е на воден режим ", предвижда още градоначалникът. Изчисленията за какъв брой време ще стигне водата на града се вършат от ВиК оператора.

Един от минусите на тяхната построена ВиК инфраструктура е, че няма вместилище и водата постъпва непосредствено в разпределителната мрежа.

Пламен Алексиев уточни, че водоразпределителните мрежи на Перник и Радомир не са свързани. Те са на един воден оператор и една ВиК асоциация.

" Ако Перник се облекчи, получи спомагателен воден запас и язовир " Студена " стартира да се цялостни, това ще разреши да се обърне внимание и на нашите проблеми - един от тях е ремонтът на водопреносната мрежа, тъй като 40% са загубите там ", разяснява още кметът на Радомир.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата парол
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР