снимка: БулфотоВодата не може да си проправи път и при

...
снимка: БулфотоВодата не може да си проправи път и при
Коментари Харесай

На места в Марица край Стамболийски е израснала цяла гора

снимка: Булфото

Водата не може да си проправи път и при всеки огромен дъжд има заплаха от наводняване. Ето какво е ситуацията в този момент:

Екип на Българска национална телевизия попадна през днешния ден на изхвърлени на брега на Марица мъртви свине. Само преди месец е отстранено нелегално бунище до пречиствателната станция на Стамболийски.

На места в Марица край Стамболийски е израснала цяла гора. Дърветата са завладяли 90% от коритото й. Водата не може да си проправи път и при всеки огромен дъжд има заплаха от наводняване.

Опасността тук е както за пречиствателната станция за отпадъчни води, по този начин и малко по-надолу за депото за неопасни твърди боклуци на град Пловдив, което се намира в землището на село Цалапица, изяснява инж. Митко Стойчев- специалист в Областна управа- Пловдив.

За почистването на коритото е виновна Областната администрация в Пловдив. От лятото на предходната година обаче чакат позволение от Басейнова дирекция, което се апелира.

Отпадъци има и на река Русенски Лом. Коритото е почистено с 30 000 лева, откакто преди повече от 10 години реката заля къщи, ниви и стадиона в село Басарбово.

За другата рискова река Сараджийска, която минава през село Николово, са заделени 180 000 лева за почистването й. Премахната е растителността от коритото в продължение на 800 м, при уместно време ще се почистят останалите 3 км.

Направихме по този начин, че и коритото да се уголеми, с цел да може да поеме по-големи размери вода, споделя Златан Ванев, кмет на с. Николово.

За премахването на наносите от брега са помогнали и хората от Николово.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР