Снимка: БулфотоВнезапно е починала Цена Бояджиева, внучка на известния български

...
Снимка: БулфотоВнезапно е починала Цена Бояджиева, внучка на известния български
Коментари Харесай

Почина внучката на Златю Бояджиев

Снимка: Булфото

Внезапно е умряла Цена Бояджиева, внучка на известния български художник Златю Бояджиев.

С доста болежка оповестяваме, че на 02.11.2020 година ненадейно ни напусна Цена Бояджиева.

Това оповестиха на уеб страницата си от Софийската филхармония. Ето какво още споделят те:

" Най-цветният човек в екипа на Софийската филхармония, тя се грижеше за изложба „ България “ с старание и безрезервност. Нейната добрина и оптимизъм ни караха да се усмихваме и в най-трудните моменти. Никога няма да я забравим! Почивай в мир! Поклонението ще се състои на 06 ноември 2020 година от 14:30 часа в храм „ Света София ” – гр. София. ".

В една от последните си обществени изяви Цена Бояджиева показа второто, модифицирано издание на книгата “Виденията на Златю Бояджиев ” от Димитър Пампулов. Първото е отпреди осем години и е написано във връзка 110-годишнината от рождението на художника.

Цена Бояджиева е трето потомство от пловдивската арт фамилия Бояджиеви. Неин дядо е фамозният български художник Златю Бояджиев, а татко й е Георги Бояджиев-Бояджана - един от петимата огромни от групата на пловдивските художници, дружно с Георги Божилов-Слона, Димитър Киров - Ди Киро, Енчо Пиронков, Йоан Левиев и Христо Стефанов.

Цена Бояджиева бе основател, галерист и куратор на едно от най-посещаваните арт пространства в София - столичната изложба " България ", ситуирана в едноименния концертен комплекс - дом на музикалните сформира на Софийската филхармония, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР