Снимка: БулфотоВицепремиерът Томислав Дончев обяви в ефира, че няма да

...
Снимка: БулфотоВицепремиерът Томислав Дончев обяви в ефира, че няма да
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Тотално затваряне няма да има в никакъв случай

Снимка: Булфото

Вицепремиерът Томислав Дончев разгласи в ефира, че няма да затварят цялата страна поради ковид.

Той изрази и персонално мнение по отношение на намаляването на ДДС-то за заведенията.

В началото на пандемията България наложи строги ограничения, което разреши броят на инфектираните да не бъде огромен и най-много лечебните заведения да натрупат опит. Половин година по-късно българското опазване на здравето натрупа голям опит.  Това сподели в предаването " Офанзива " по Канал 3 вицепремиерът Томислав Дончев.

В момента проблем е дефицитът на лекари. Ако е належащо, ще бъдат разкривани още кревати и ще бъдат мобилизирани още лекари. Вървим по ръба на бръснача – всяко затваряне ще има отрицателни последствия и за душeвността на хората. Тотално затваряне няма да има никога, съобщи Дончев.

По думите му намаляването на Данък добавена стойност се е отразило удобно  на заведенията. Какъв е резултатът във връзка с фиска, ще приказваме в края на годината. Но предварителната прогноза е, че постъпленията като цяло вървят добре, означи той.

Вицепремиерът коментира ситуацията с прекъснатата аудиенция на Румен Радев в Естония. Припомняме, че държавният глава съобщи, че " доброжелатели " от държавното управление стоят зад това визитата му да завърши по-рано от плануваното и назова случилото се " интензивно мероприятие ".

Дали сме безапелационна поддръжка за самодейността " Три морета ", това може да се наблюдава. Включително беше взето решение за присъединяване с 20 млн. в нейния фонд. Не знам в каква посока е съмнението на президента, някой му е изпратил деен сътрудник да го болести с ковид? За мен е неразбираема реакцията на президента след идването му. Кой от държавното управление е сторил нещо в негова щета? Нито едно лице не прави изключение в тестването и ограниченията. Не мисля, че който и да е представител на държавното управление е изпращал преднамерено известия на естонската страна. Не мога да предсказвам какво е имал поради президентът, заяви Томислав Дончев, написа Novini.bg.

Българската енергетика не е до дъно диверсифицирана в доставките на газ и на нуклеарно гориво. България използва от ден на ден различни източници на газ, интерконекторът ще ни подсигурява сред 3 и 5 милиарда куб.м. газ, което е повече от потреблението ни. Стартирала е процедура за потребление на различно гориво за АЕЦ " Козлодуй ", АЕЦ " Белене "  ще бъде конструирана тъй че да работи с гориво от разнообразни източници, сподели вицепремиерът.

Повечето страни не са подготвени за " Зелената договорка ". Работим по териториални проекти за правдивост. До есента на идната година би трябвало да са създадени. Газът също е преходно гориво, отделя излъчвания, той е краткотрайно решение. Горивото на бъдещето е водорода, обясни Дончев. 

За енергийна успеваемост може да чакаме най-малко 4,5 милиарда лева за 5 година За частни жилища може да има 10-15 % съфинансиране. 85-90 % ще получат безплатна поддръжка. Ще имаме средства за задачите на първата стратегия. Искаме да стигнем и до дребните читалища по селата, освен до огромните, уточни той.

При ограниченията за бизнеса постоянно има съфинансиране. Ще продължат ограниченията за подкрепяне и вложения в фирмите за машини. Инвестициите би трябвало да бъдат обвързани господство на закона и работеща правосъдна система, само че няма явен аршин какво значи това, това дава опция за политически злоупотреби. Това, че се намираме в предизборна конюнктура не значи, че няма да си вършим работата и да оказваме помощ на хората страната би трябвало да покаже, че е в положение да помогне на всеки в рецесията. Не мисля, че обществените заплащания ще бъдат спрени от април, сподели още .  

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР