Снимка БулфотоВицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов пристигна лично

...
Снимка БулфотоВицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов пристигна лично
Коментари Харесай

Оградата по границата с Турция спряла чума в Странджа, вече ще я ремонтират без обществени поръчки

Снимка Булфото

Вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов дойде персонално в Народното събрание, с цел да поддържа законови промени, свързани с оградата по границата.
Поправките бяха признати на първо четене и съгласно тях Законът за публичните поръчки към този момент няма да се ползва освен при градеж, само че и при поддръжка на оградата по границата.
Т.е. ремонтите на оборудването ще се вършат с директно договаряне от страна на регионалните шефове, написа Флагман.бг.

Това предизвика остри рецензии от страна на Българска социалистическа партия, които считат, че поправката отваря още по-широко вратата за корупция.
Валери Симеонов обаче съобщи, че до сегашния миг корупция няма, като отсече: „ Мога да ви уверя в това като човек, който е бил компактно до оградата от самото ѝ започване досега ”.

Вицепремиерът се базира на отчети на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ).
„ В отчетите на АДФИ има единствено пет установени нарушавания, които са свързани със закъснение на периода за осъществяване. Даже тук-там са установени повече вложени материали, в сравнение с е трябвало да има по план “, разяснява вицепремиерът.

„ Зная, че тематиката ще бъде употребена за политически офанзиви. Призовавам преди всичко да помислите за това, че оборудването чака и има потребност от поддръжка “, уточни Валери Симеонов.

„ Вече са минали 10 месеца, откогато оградата е построена напълно, имало е бедствия и повреждания. Има и снимков материал. Всички повреди досега са отстранявани от компаниите, които са я построили, без да им бъде заплащано, на благосклонност. Това не може да продължава “, посочи той.

„ Зная, че ще се позовете на отчета на ДАНС, мога да осведомявам, че АДФИ ревизираха три месеца и обиколиха цялата ограда, а ДАНС не си направиха труда дори да отидат да видят къде се намира оградата. Констатациите са направени от кабинет “, сподели още вицепремиерът.

Той добави: „ Нещо, което малко го забравихме, само че в Странджанския регион за изминалата  година няма нито един случай на заболявания от животните като чума, като шап и така нататък И това също се дължи на плътното преграждане на опцията за прекосяването на животни от едното място на другото. ”

Поправките в Закона за публичните поръчки минаха на първо четене със 103 гласа „ за ”, 65 „ срещу ” и 4 „ въздържал се ”.
Припомняме, че преградното оборудване бе издигнато през последните години по границата с Турция поради мигрантския поток.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР