снимка БулфотоВеселин Марешки има водещата роля в изнудването на Асен

...
снимка БулфотоВеселин Марешки има водещата роля в изнудването на Асен
Коментари Харесай

Публикуваха мотивите за 4-годишната присъда на Марешки. Земята, за която твърди, че е негова, била общинска

снимка Булфото

Веселин Марешки има водещата роля в изнудването на Асен Миланов. Това се открива от приложени СРС-та. Той освен изискал от очевидеца да му заплаща ежемесечни наеми, само че при получения отвод го е заплашил със прекъсване работата на заведението и разрушаването му. Това се споделя в претекстовете на Апелативен съд – Варна, който осъди зам.-председателя на Народното събрание и водач на партия „ Воля “ на 4 години затвор и санкция в размер на 8 хиляди лева

В претекстовете за присъдата, наложена на 14 септември се споделя още, че Марешки е играел съществена движеща роля при тези дейности – обезпечил е техника и служащи за разрушаването, охранителна компания, която да обезпечи необезпокояваното осъществяване, бил е непрекъснато осведомен за дейностите и е заплатил на двете сдружения осъществената работа.

Той е бил непрекъснато държан в течение, а в границите на към час провел 15 телефонни диалога, свързани със събарянето на обекта на Миланов, сочат данните от СРС.

От пресцентъра на съда събощиха също, че магистратите не споделят тезата на отбраната, че това държание е законосъобразно, защото се събаряла противозаконна сграда. Първо, не е имало влезнал в действие административен акт, предстоящ на изпълнение; второ - няма законосъобразно издадена заповед за премахване/събаряне на противозаконен строеж; трето - никой от подсъдимите не е бил акредитиран от притежателя, нито е получавал пълномощия от способени органи да прави насилственото срутване.

Твърдението, че Веселин Марешки е притежател на земята, върху която е построена зимната градина, е лишено от доказателства, се споделя още в претекстовете на съда. Той в никакъв случай не е бил подобен нито като физическо лице, нито с някое от комерсиалните сдружения, в които е имал дялово присъединяване. Терасата се е намирала върху общинска земя в парцел, прилежащ на притежавания от сдружение, в което подсъдимият е имал дялово присъединяване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР