снимка БулфотоВероятно е България да бъде управлявана от служебен кабинет

...
снимка БулфотоВероятно е България да бъде управлявана от служебен кабинет
Коментари Харесай

Симеон Дянков: България ще се управлява от служебен кабинет до 2022 г.

снимка Булфото

Вероятно е България да бъде ръководена от длъжностен кабинет до идната година. Това съобщи в ефира на БНР Симеон Дянков.

 

Асен Василев бързо се ориентира в ситуацията и е добре, че гледа за какво не са събрани предходни налози. Това е методът да се запълнят някои от перата в бюджета, разяснява той. И уточни, че промяната на шефове на основни позиции е потребна, с цел да могат да се открият дефектите и пропуските.

По думите му приходите се събират по-добре от заложеното през предходната година, само че това е подценено и не е добре при длъжностен кабинет, тъй като без опция за актуализация на бюджета, тези спомагателни доходи не могат да се употребяват за разходната част.

" Затова е значимо налози, несъбрани през предходни години, в този момент да се събират, тъй като те могат да се употребяват за разходна част ".

В предаването " Хоризонт за вас " Дянков разяснява тематиката за Българската банка за развиване. Според него е добре да бъде подложен таван на сумите, които тя може да отпуска като заеми, с цел да се концентрира помощта ѝ върху дребния бизнес.

Симеон Дянков предвижда, че този длъжностен кабинет евентуално ще работи до идната година:

" Политическата настройка е разделна, мъчно се вършат обединения. Влизаме и в летен интервал, когато е по-трудно политически да са вършат съглашения. Затова ме радва, че се мисли за по-голяма събираемост, за поддръжка на дребния бизнес, приготвя се излизане към външните пазари ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР