снимка БулфотоВече са утвърдени в заповед всички, които попадат в

...
снимка БулфотоВече са утвърдени в заповед всички, които попадат в
Коментари Харесай

По новата мярка Запази ме могат да кандидатстват и родители в неплатен отпуск

снимка Булфото

Вече са одобрени в заповед всички, които попадат в новата мярка на общественото министерство във вразка с наложените от тази заран нови по-строги ограничения. Според концепцията мярката предлага подпомагане с по 24 лв. дневно за служащите от краткотрайно затворените бизнеси, както и за родителите в неплатен отпуск, написа вести.бг.

Заповедта е налична на уеб страницата на Агенцията по заетостта.

Мярката за обезщетенията е озаглавена „ Запази ме “. Подаването на документите стартира понеделник. Компенсациите от 24 лева дневно са за 8 часа работа дневно и са дължими от датата на заповедта за неплатения отпуск, само че не по-рано от 29 октомври и не по-късно от 21 декември т.г. и се отнасят за компаниите, които непосредствено преустановяват работа поради наложените противоепидемични ограничения.

Ако родител в неплатен отпуск получава месечна отплата за гледане на дете до 14-годишна възраст, минало в отдалечена форма на образование, няма да може да получава и средства от мярката „ Запази ме “.

Образците на всички заявления и приложения, които се изискват при кандидатстването към този момент са налични на уеб страницата на Агенцията по заетостта.

Кандидатства се по електронен път или с предложено писмо с противоположна квитанция или на място в бюрото по труда.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР