Снимка: БулфотоВъв връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура за

...
Снимка: БулфотоВъв връзка с разпореждане на Върховна административна прокуратура за
Коментари Харесай

Емил Димитров проверява с прокурор сигнали за загробени пестициди в село Яворово

Снимка: Булфото

Във връзка с предписание на Върховна административна прокуратура за осъществяване на инспекции по отношение на нерегламентирано предпазване на негодни за приложимост препарати за растителна отбрана, министърът на околната среда и водите Емил Димитров заедно със зам. основен прокурор Десислава Пиронева през днешния ден ще ревизират на място два оценени като едни от най-рисковите хранилища у нас със стари пестициди, намиращи се в землището на село Яворово, община Чирпан.  

Обектите са част от почналата поредност инспекции, разпоредени със заповед на министър Димитров на Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) и Басейновите дирекции на складовете за запазване на препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност, написа Novini.bg.

Разпореждането на министъра е те да бъдат оценени според от евентуалния  риск от замърсяване на повърхностните, подземните води и почвите и да бъде обезпечено безвредното предпазване на препаратите до окончателното им неутрализиране.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР