снимка БулфотоВътрешното министерство на Белгия се оказа жертва на шпионаж

...
снимка БулфотоВътрешното министерство на Белгия се оказа жертва на шпионаж
Коментари Харесай

Шпионирали белгийското вътрешно министерство две години през електронната поща

снимка Булфото

Вътрешното министерство на Белгия се оказа жертва на шпионаж и то в продължение на две години, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че едвам през март е открит пробив, който най-вероятно е траял от 2019 година. Отбелязва се, че причинителят е работил доста целеустремено и е разполагал със обилни благоприятни условия, което повдига подозрението за интервенция на непозната страна.

Службите за сигурност на Белгия са подхванали инспекция и са получили задачата да открият кой стои зад пробива. Пояснява се, че проникването е било осъществено през услуга на Microsoft за е-поща (Exchange). Неотдавна въпросната услуга е била актуализирана поради подозрения за нейната сигурност и по този начин са били открити следите от външна интервенция.

В последните години белгийските управляващи признаха за открити пробиви в осведомителните системи, употребявани от кабинета на премиера, както и в министерствата на защитата и на външните работи. По-рано тази година бе обявено за електронен удар по осведомителна система, употребена от научните среди. Досега Белгия не е обявявала намерено дали е открила виновниците и кои са те.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР