Снимка БулфотоВътрешнни битки се водят в една от големите ни

...
Снимка БулфотоВътрешнни битки се водят в една от големите ни
Коментари Харесай

Членове на Демократична България поискаха оставката на ген. Атанасов

Снимка Булфото

Вътрешнни борби се водят в една от огромните ни политически партии.

Ръководството на регионалната организация на „ Демократи за мощна България " в 24 МИР в София поиска оставката на водача на партията Атанас Атанасов. Това излиза наяве от декларация, публикувана до членовете на ДСБ. Поводът е, че Атанасов еднолично е сменил лидера на листата Цецка Бачкова. Бачкова бе депутат в 45-то и 46-то Народно заседание от ПГ на Демократична България и е заместник-председател на ДСБ. Въпреки че тя е издигната за лидер на листата от районното заседание на ДСБ, Атанас Атанасов я сменил в последния миг с различен претендент, който даже не е член на партията, написа dunavmost.com.

„ Считаме, че този едноличен акт е извънредно аморален и е в прорез с основополагащите правила на партията. Освен това, методът на взимане и използване на това решение е афектиран за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на изключителна епидемиологична конюнктура са поели риск с наличието си на районно заседание, с цел да поддържат своя претендент – госпожа Бачкова. В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и привикване на Национално заседание ", се споделя в декларацията на регионалното управление на ДСБ.

Според източници, Атанас Атанасов се опитвал от много време да се отърве от Бачкова, тъй като го засенчвала, съобщава ГЛАСОВЕ. Запознати описват, че параноята на някогашния военачалник от разузнаването е и главната причина листата на " Демократична България " в Стара Загора да не бъде записана от РИК.

Атанасов подозирал конспирации против себе си и предиздвикал да отсрочват до последната минута на крайния период внасянето на документите. Това провалило опцията за коригиране на пропуските в тях и РИК напълно основателно отказала да записва листата на Демократична България в един от най-големите изборни региони в България.

Според адвокати, в случай че няма политически напън, няма законово съображение листата да бъде записана и след обжалването, което тече. А ето и цялостния текст на декларацията (без редакторска намеса), с която регионалното управление на ДСБ поиска оставката на лидера Атанас Атанасов:

Уважаеми съидейници, На извършеното през вчерашния ден (12.10.2021 г.) заседание на изборния щаб на 24 МИР, в качеството си на ръководител на регионалната организация и на изборния щаб, бях претрупан да сведа до Вашето внимание следната декларация:

" ДО АТАНАС АТАНАСОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Политическа партия ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми господин ръководител,

Ние, Ръководството на регионалната организация на „ Демократи за мощна България ” в 24 МИР, от името на всички членове и симпатизанти, заявяваме безапелационното си противоречие с подмяната на водещия претендент на партията – госпожа Цецка Бачкова в листата за идните предварителни парламентарни избори, в последния миг и по еднолично решение на ръководителя на партията, без каквото и да е координиране със структурите и управителните органи. Настояваме, че при избора на водещ претендент би трябвало да се има поради:

1. Номинациите на районните организации;

2. Досегашният опит, полаганите дългогодишни старания за развиването на партията и положените в предходните две акции основи за популяризирането и одобряването на госпожа Бачкова като водещ претендент на ДСБ в района;

3. Партийната принадлежност.

При по този начин записана листа, уважаеми господин ръководител, оставихте по свое еднолично решение Демократи за мощна България без водещ претендент в основен софийски многомандатен изборен регион.

Това Ваше решение води след себе си до тежки последици и до тревожна демотивация на членовете и симпатизантите на ДСБ. Областната организация и предизборният щаб на 24 МИР декларират безапелационния си отвод да вземат участие в акция с наложен претендент, без каквито и да е съгласувателни процедури, още повече, когато този претендент даже не е член на „ Демократи за мощна България ”.

Считаме, че този едноличен акт е извънредно аморален и е в прорез с основополагащите правила на партията. Освен това, методът на взимане и използване на това решение е афектиран за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на изключителна епидемиологична конюнктура, са поели риск с наличието си на районно заседание, с цел да поддържат своя претендент – госпожа Бачкова.

В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и привикване на Национално заседание.

Ръководство на регионалната организация: Емил Димитров – Председател на 24 МИР, Калоян Луканов – Заместник ръководител на 24 МИР, Виктория Десова – Номиниран заместител ръководител на 24 МИР "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР