Снимка: БулфотоВалежите в страната отслабват днес, но се очакват поледици

...
Снимка: БулфотоВалежите в страната отслабват днес, но се очакват поледици
Коментари Харесай

Валежите в страната отслабват, но се очакват поледици

Снимка: Булфото

Валежите в страната отслабват през днешния ден, само че се чакат поледици и заледявания. Това сочи синоптичната прогноза.

В Западна България дъждовете ще спрат и облачността там ще се раздра. Ще духа слаб, в Източна България сдържан вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува леден въздух и ще има условия за заледявания, в утринните часове на обособени места в западните региони и за поледици

Температурите ще се намаляват, само че към момента ще са позитивни. В множеството региони минималните ще са от 0° до 5°, оптималните - сред 1° и 6°, по-високи ще останат в източните региони.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Вятърът последователно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

През идващите дни температурите доста ще се намалят и към този момент ще са по-ниски от нормалните за средата на януари. Облачността ще е най-вече забележителна. В сряда преваляванията ще спрат, само че в четвъртък след обяд от запад още веднъж ще завали сняг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР