снимка: БулфотоВ случай, че над 10% от всички деца в

...
снимка: БулфотоВ случай, че над 10% от всички деца в
Коментари Харесай

Електронно обучение – при над 10% заразени

снимка: Булфото

В случай, че над 10% от всички деца в едно учебно заведение са позитивни за COVID-19, да се минава в електронна форма на образование.

Това, по думите на основният държавен здравен контрольор и член на Националния действен щаб против ковид доцент Ангел Кунчев са предложили специалисти от Националния център за заразни и паразитни заболявания и от Министерството на здравеопазването. По думите му обаче, документът бил „ много комплициран и много теоретичен “ и мъчно ще бъде открит приложение в практиката.

„ Животът е много по-разнообразен от това, което си мислим и вкарването му в такива граници много пречи “, сподели Кунчев. Той се аргументира, че не е едно и също в един регионален град да има 100 инфектирани, само че 95 от тях да са в старческия дом и да има 100 инфектирани, само че те да са разпръснати в целия град “.

Според доцент Кунчев вероятността, при каквато и да е заболеваемост да стигнем до затваряне и блокиране на градове е дребна. „ Оказа се, че тази мярка е с доста тежки стопански последствия и не дава чак толкоз принос от здравна позиция “, аргументира се държавният хигиеничен контрольор.

 

Tvn.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР