Снимка БулфотоВ поправките в Изборния кодекс никъде няма нарушаване на

...
Снимка БулфотоВ поправките в Изборния кодекс никъде няма нарушаване на
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: В поправките в Изборния кодекс няма нарушаване на конституционното право

Снимка Булфото

В поправките в Изборния кодекс на никое място няма нарушение на конституционното право да гласуваш. Това сподели пред публицисти във Велико Търново ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов във връзка мнението на вицепремиера Илияна Йотова, че след отхвърлянето на ветото върху Изборния кодекс на ход би трябвало да бъде Конституционният съд, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “- Велико Търново.

„ Изборното право не е нарушено “, акцентира той. „ Когато беше оповестено ветото и президентът изложи претекстовете си всички бяха с водеща вест, че е подценен правосъдният надзор. Установи се обаче, че сходно нещо няма “, посочи Цветан Цветанов. „ В претекстовете ни за отбрана на законопроекта правосъдният надзор е по-достъпен за жителите. Даваме опция на първа инстанция да има тричленен състав, където да се съберат съответните доказателства, и в случай че има обжалване втората инстанция да бъде Върховен административен съд “, изясни той. „ Сега и българските жители посредством медиите съумяха да открият, че правосъдният надзор остава “, сподели още той.

„ Ако гледаме изискванията, които сложи Корнелия Нинова, с цел да се върне в Народното събрание - то не би следвало да забележим народните представители от Българска социалистическа партия назад на работните им места до европейските избори “, разяснява ръководителят на ПГ на ГЕРБ. „ В Българска социалистическа партия обаче има доста вътрешно напрежение в резултат на едноличните решения на Корнелия Нинова както за напускането на Народното събрание, по този начин и за цялостната замяна на квотата в ЦИК, което е явен знак, че тук става дума за почистване на сметки “, съобщи Цветан Цветанов.

Той изясни, че чака Нинова и Българска социалистическа партия да потърсят нов спешен излаз от обстановката, откакто един път не се възползваха от предоставената от президента им Румен Радев опция. „ За разлика от Българска социалистическа партия - при избора на нашите претенденти за членове на ЦИК ние заложихме на приемствеността, тъй като периодите са къси, а компромис с качеството на изборния развой не може да има “, разгласи зам.-председателят на ГЕРБ.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР