Снимка: БулфотоВ понеделник внасяме решение за мораториум върху решенията на

...
Снимка: БулфотоВ понеделник внасяме решение за мораториум върху решенията на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще предложим мораториум върху решенията на Министерския съвет за концесии

Снимка: Булфото

В понеделник внасяме решение за мораториум върху решенията на Министерския съвет. Трябва да е ясно, че Борисов ще спре да раздава пари и концесии. Кабинетът в оставка не е спрял да харчи обществени пари, да дава концесии за жълти стотинки и да прави назначения в обществени предприятия. Заляти сме от сигнали, че партийни калинки на Борисов се назначават без подготовка на високи позиции. Ще се откри метод партийните назначения да освободят тези места и на тяхно място да са способени хора.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група " Изправи се! Мутри вън! " във видео онлайн във Facebook.

В петък беше препоръчано сходно решение да влезе в Комисията по проверка, само че това щеше да я направи противоконституционна, добави Манолова.

Работим и по Закона за персоналната помощ. Ще възстановим текстовете, които по гледище на Сачева бяха отстранени в края на предходната година и законът беше сакат и погубен. Сега предоставяната персонална помощ е последна незадоволителна. Има доста хора, които имат потребност от персонален помощник, само че са изключени. Според Сачева уврежданията имат почивен ден и събота и неделя не се поставят персонални асистенти, както и след 17 ч., акцентира тя.

Връщаме закона подобен, какъвто го приехме през 2018 година след осеммесечни митинги на майките на деца с увреждания. Координирали сме този план с тях и се надяваме още през идната седмица той да влезе за разискване в Народното събрание и хората с увреждания час по-скоро да имат съответна отбрана, съобщи Манолова.

Тя акцентира, че на следващия ден ще бъдат довършени и двата законопроекта за поддръжка на дребните компании, семействата, самоосигуряващите се лица, наранени от пандемията. Ние ще продължим поддръжката от 50 лева към пенсиите до края на 2021 година От идната година ще преизчислим всички пенсии, с цел да живеят почтено възрастните хора, сподели още Манолова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР