Снимка: БулфотоВ изпълнение на законовите си правомощия по реда на

...
Снимка: БулфотоВ изпълнение на законовите си правомощия по реда на
Коментари Харесай

ВАП погна фондацията на Васил Божков

Снимка: Булфото

В осъществяване на законовите си пълномощия по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ), Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка съблюдаване административноправните правила на Закона за културно завещание (ЗКН) и подзаконовите нормативни актове по използването му, по отношение на идентификацията и регистрацията на сбирка антични предмети, стопанисвани и изложени в музей от фондация " Тракия “. Това оповестиха от пресцентъра на ВАП, представен от Novini.bg.

Проверката е обвързвана с изясняване на голям брой условия, свързани с произхода, методите на придобиване, идентифициране и вписване на културните полезности.

Изпълнението на инспекцията е предоставена на министъра на културата в качеството му на административен орган, осъществяващ надзор върху осъществяването на ЗКН и нормативните актове по използването му.

Предвид размера и наличието на поставените въпроси, правене на информации, разбори и отчет от страна на министъра, е избран период за осъществяването от два месеца.

Припомняме, че прокуратурата ще започне изземване на сбирката на Васил Божков. Само 212 от близо 3000 артефакта са регистрирани по Закона за културното завещание, сочи информация на Министерството на културата. Липсата на идентификатор на артефактите сочи, че не са платени такси за тях. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР