Снимка: БулфотоУтре въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще

...
Снимка: БулфотоУтре въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за нови валежи, най-зле ще е...

Снимка: Булфото

Утре въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там от запад на изток, по прекосяването на леден атмосферен фронт, ще превали временен дъжд с гръмотевици. По-интензивни ще бъдат явленията в Централна Северна България, написа Блиц. 

Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър, който след обяд в западната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 18° и 23°, тук-там в Източна България до 25°-26°.

Привечер от запад ще стартира развой на скъсване и понижение на облачността. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за април – още ще се намали, към края на деня от запад ще стартира да се покачва.

По Черноморието ще духа до сдържан югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад. Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Максимални температури на въздуха: 18-24°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа мощен, по най-високите върхове плевел югозападен вятър, който след обяд в ниските елементи ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра – към 6°.

През идващите три дни облачността ще е променлива, ще има и краткотрайни превалявания, в сряда и петък на обособени места и най-вече слаби, в четвъртък – на повече места. Вятърът в страната ще е от запад-северозапад, най-вече сдържан, в сряда в Дунавската низина и краткотрайно мощен, повече западен. Преобладаващите минимални температури ще са сред 5° и 10°, оптималните – най-вече сред 20° и 25°, с градус-два по-ниски в четвъртък. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР