Снимка БулфотоУказания как медицинските специалисти и служителите в Спешната помощ

...
Снимка БулфотоУказания как медицинските специалисти и служителите в Спешната помощ
Коментари Харесай

Инструктират варненските медици какво да правят, ако ги нападнат

Снимка Булфото

Указания по какъв начин медицинските експерти и чиновниците в Спешната помощ да работят в случай че станат обект на принуждение, разпространиха от Регионалната здравна ревизия във Варна, научи Moreto.net .

Според инструкциите, всеки доктор би трябвало да предприеме съответни стъпки при положение, че над него има посягане от страна на жители. При зародил случай лекари и здравни служащи са длъжни неотложно да уведомят съответното районното ръководство и ръководителите на лечебни заведения. От своя страна органите на Министерство на вътрешните работи пък би трябвало да изпратят дежурен екип на място и да уведомят за случая дежурния прокурор. При потребност се изпраща и проверяващ служител на реда.

Ръководителите на лечебните заведения имат ангажимент да дават в указан от полиция и прокуратура период изисканата информация и документи. Шефовете на Спешни центрове и лечебници би трябвало документално да уведомят за случая, в период до 24 часа, шефа на РЗИ. На финала шефът на здравната ревизия би трябвало да препрати известието в Министерството на здравеопазването в столицата.

Моделът за уведомяване при случаи на принуждение над медици е обсъждан на два пъти в РЗИ. На срещите през октомври е имало представители на Районните прокуратури във Варна и в Девня, на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, шефове на лечебни заведения и на районните колегии на БЛС и на експертите по здравни грижи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР