Снимка БулфотоУчениците в 7 клас няма да полагат изпит по

...
Снимка БулфотоУчениците в 7 клас няма да полагат изпит по
Коментари Харесай

Предлага се анкетно проучване, а не изпит по пътна безопасност в 7 клас

Снимка Булфото

Учениците в 7 клас няма да поставят изпит по пътна сигурност. Говорим за анкетно изследване, тест, който да се случи в границите на първия период на образователната година. Ние сме наясно, че децата са извънредно натоварени и заети. Това съобщи пред bTV председателят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ” Малина Крумова, съобщи Дарик.

Тя изясни, че новите оферти са част от цялостна идея, която да сътвори общество, осведомено с сигурността на придвижването и да сътвори възпитани участници в него.
Освен анкетното изследване в 7 клас, измежду препоръчаните нововъведения са кандидат-шофьорите да имат увеличение на часовете за кормуване, шофиране в тъмната част на денонощието, както и на многолюден бул.. По думите на Крумова сигурността на придвижването е обща отговорност за всички. „ В случая приказваме освен за познания и умения, а и за мотивация, образование и държание – за една сложна просвета за сигурност на придвижването ”, акцентира тя.
Според нея шофьорският курс е на практика детайл на образование, който би трябвало да стартира от най-ранна детска възраст и да продължи даже след приемане на свидетелството за ръководство на МПС. Крумова посочи, че и сега има одобрена стратегия за преподаване на пътна сигурност от 1 до 12 клас. Освен това счита, че е основно да се огледа по какъв начин тази стратегия се преподава и дали включва задоволително практическа част, тъй че децата да я усвоят по-лесно. Експертът означи, че в границите на Европейски Съюз се приказва за идея, която включва преподаването на пътна сигурност посредством други предмети като математика и физика. „ Безопасността по пътищата може да бъде интегрирана в задания, с цел да бъдат разбрани от учениците ”, добави тя. По думите ѝ дали сигурността по пътищата ще стане предмет в учебните заведения у нас е въпрос на доста диалози.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР