Снимка БулфотоЦялата система за видеонаблюдение, с която румънските власти наблюдават

...
Снимка БулфотоЦялата система за видеонаблюдение, с която румънските власти наблюдават
Коментари Харесай

Телеграф: Ето защо румънският кокаин доплава до нашия бряг

Снимка Булфото

Цялата система за видеонаблюдение, с която румънските управляващи следят корабите в Черно море, се е сринала за към час и половина. Това се е случило през март, когато северната ни съседка залови обърната лодка с 1 т кокаин, пакети от която изплаваха и по родното Черноморие. В момента тече следствие, което би трябвало да откри аргументите за " ослепяването " за камерите, намиращи се в морето на румънската територия. Проверката би трябвало да обясни дали този срив е бил тенденциозен за да улесни трафикантите, или е съвпадане, написа " Телеграф ".

Предполага се, че опиатът е превозен през Черно море и е трябвало да продължи по Дунав към Централна Европа.

Две са версиите за изгубения товар, който стартира да изплува по плажовете.

Според първата капитанът не е познавал добре теченията на реката и е аварирал край делата на Дунав. Твърди се, че при маневра е блъснал мощно дъното, получила се е огромна пробойна и саковете с бял прахуляк, вързани към избавителни жилетки, са се понесли във водата. Така на 22 март на пустия румънски плаж в Сфанту Георге край Тулча бяха открити 800 кг кокаин.

Втората версия е, че опиатът е бил изхвърлен във водата и е трябвало да бъде спретнат от по-малки риболовен лодки, които обаче не са излезли поради патрулиращи катери. Дългогодишни моряци настояват, че дрогата се крие в особено направени контейнери. Те се връзват за корпуса на кораба, който е под вода. Когато екипажът би трябвало да съобщи стоката, отваря контейнерите и саковете изплуват на повърхността. Членовете на екипажа не познават хората, които ще приберат опиата.

Останалите забъркани по веригата отиват с по-малки лодки и благодарение на куки придърпват пакетите. Според проверяващи изхвърлянето на отровата се прави, когато екипажът на кораба има видимост с по-малките риболовен гемии.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР