Снимка БулфотоЦиклон след циклон от Средиземноморието ще се сменят през

...
Снимка БулфотоЦиклон след циклон от Средиземноморието ще се сменят през
Коментари Харесай

Синоптиците бият тревога: Първа пролет идва с циклон след циклон, които ще донесат стихии над страната!

Снимка Булфото

Циклон след циклон от Средиземноморието ще се сменят през идващите дни и ще носят в страната ни доста дъжд, мраз и даже сняг. Още през днешния ден ще усетим въздействието на един от тях - " Анабет ".

Това предвиждат синоптиците за времето у нас през тази седмица. Лошото време ще остане през всичките седем дни. В събота се чакат минимални температури от минус 5 в София и до минус 8 в Северозападна България. Максималните ще стигнат едвам 2 градуса в Смолян и до 9 градуса в Ямбол и Благоевград, сочи прогнозата на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките, представена от " Монитор ".

Днес температурите ще продължат да падат и на доста места в Северна България и по високите котловинни полета на Запад ще завали сняг. В останалата част от страната – дъжд. В края на деня от юг-югозапад преваляванията ще стопират и облачността за малко ще се раздра до слънчево.

Дневните температури ще са в доста необятни граници: сред 2° и 5° в Северна и  9° и 14° - в Южна България.

В сряда облачността още веднъж ще се усили. Малко ще се затопли, само че по здрач и през нощта против четвъртък ще нахлува леден въздух. Ще стартират превалявания, които бързо ще обзет цялата страна. Повишена е вероятността дъждът да е изобилен и в доста региони да премине в сняг.

" Лошо време ни чака - ще има сняг, ще има и дъжд и вятър. Огромна котловина на мраз се спуска над цяла Европа. Навсякъде в континента ще има негативни температури ", както Блиц писа това предвижда и климатологът Георги Рачев.

Климатологът напомни, че българинът е споделил, че има щъркелов сняг. Студът съгласно Рачев ще е максимален в четвъртък, когато температурите ще паднат до минус 7 градуса.

" Средиземноморието безусловно бълва циклон след циклон. " Анабет " ще даде отражение в страната ", сподели още Рачев пред Нова.

Той предвижда, че преваляванията ще бъдат сред 30 и 50 литра тук-там. " Със сигурност ще има разливи, не желая да споделям наводнения. ", сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР