снимка БулфотоЦИК ще разгледа още една фир-доставчик на машини за

...
снимка БулфотоЦИК ще разгледа още една фир-доставчик на машини за
Коментари Харесай

ЦИК обсъжда втора фирма - доставчик на машини за гласуване

снимка Булфото

ЦИК ще прегледа още една фир-доставчик на машини за гласоподаване. СТава дума за „ Панов ” ЕООД,  съобщи представителят на ЦИК Цветозар Томов на постоянния брифинг на Kомисията, съобщи.

Фирмата предлага доставка на до 5000 броя машини за гласоподаване. Според ЦИК обаче са нужни още единствено 1500.

По думите на Цветозар Томов ЦИК не е прекратила взаимната си работа със „ Сиела Норма ” и сега се работи по завършване на контракта за обезпечаване на машините, които са били нужни за изборите на 4 април.

Очаква се да започва и процедура за софтуерно обезпечаване и логистика. В идващите дни ще има изясненост за доставката.

„ Преди дни от „ Сиела Норма ” показаха план-сметка на разноските за осъществяване на поръчка за доставка и софтуерно обезпечаване, ЦИК има възражения по нея. Ще са нужни към 4 млн. за софтуерно обезпечаване и 32 млн. за покупка. Ще желаеме да бъдем обоснована всяка рекламация ”, съобщи Томов.

„ Подадените електронни заявки за гласоподаване в чужбина са 45 231. Най-много са в Турция, Англия, Германия и Испания. Близо два пъти по-малко заявки са подадени във Англия. Крайният период е 15 юни ", съобщи Томов.

Според него повода за дребното заявки е, че хората там, където знаят, че по този начин или другояче ще има секция. Те обаче дават опция за формиране на предварителни описи и не се постанова подаване на заявления, че хората не са дали своят вот на друго място.

Томов сподели още, че идната седмица Комисията ще покаже техническия пример и отбраната на бюлетината. Ще бъде публично открита предизборната акция. На 15 юни РИК ще назначат секционни изборни комсии. Условията и редът на гласоподаване на карантинираните също ще бъде конкретизиран - сега те са сред 24 000 и 25 000.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР