Снимка БулфотоТричленен състав на Върховния административен съд отхвърли като неоснователно

...
Снимка БулфотоТричленен състав на Върховния административен съд отхвърли като неоснователно
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбата на 42 организации и фирми срещу промените за касовите апарати

Снимка Булфото

Тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли като безпричинно настояването за прекъсване действието на промените в наредбата за касовите апарати. Жабата беше подадена от 42 браншови организации и компании. 

Според тричленния състав няма учредения за прекъсване на действието на обжалваните промени в наредбата, защото не може да се направи аргументиран извод за обилни или мъчно поправими имуществени вреди, както на база на показания доказателствен материал, по този начин и на база обикновен относителен разбор сред прогнозните стойности от Министерство на финансите и визираните суми за разноски на част от молителите.

Съдиите не са приели и причините за възможна неспособност на молителите-търговци легално да упражняват комерсиалната си активност и същите да претърпят наказания и насилствени административни ограничения. Тези причини са основани на хипотетични разсъждения, свързани с вероятно несъблюдение на законови отговорности от молителите, вменени с процесната разпоредба, заради което са неотносими към актуалното произвеждане, написа в определението на тричленния състав.

Определението може да се апелира пред 5-членен състав на Върховен административен съд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: