Снимка: БулфотоТомислав Дончев няма да оглави предизборния щаб на ГЕРБ,

...
Снимка: БулфотоТомислав Дончев няма да оглави предизборния щаб на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Томислав Дончев обяви ще оглави ли предизборния щаб на ГЕРБ на конгреса в неделя

Снимка: Булфото

Томислав Дончев няма да оглави предизборния щаб на ГЕРБ, удостовери самият той пред медиите в коридорите на Народното събрание във връзка идния конгрес на партията в неделя. По думите му няма по какъв начин това да се случи.

" Несъвместимо е с функционалностите, които извършвам в Министерски съвет. За локалните избори още е рано да приказваме ", сподели Дончев. На форума се чака водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да направи промени в управлението след оставката на Цветан Цветанов като зам.-председател на партията и като началник на предизборния щаб, написа Блиц.

Самият Борисов още преди седмици акцентира, че отсега нататък ще държи да раздели чисто административните постове в ръководството на страната от партийните, с цел да е по-ефективна работата.

" Организацията в ГЕРБ е на равнище. Липсата е прочувствена категория и всеки би трябвало да дава отговор за себе си ", разяснява Дончев отсъствието на Цветанов. Дончев анонсира, че в неделя ще бъдат направени промени в партийния правилник, с които заместник-председателите на ГЕРБ ще бъдат понижени на на двама, както и обявеното преди няколко седмици основаване на Комисия по нравственос. " Тя ще следи освен за вътрешнопартийната дисциплинираност, само че и всеки член, изключително тези на управителна позиция, да имат държание в границите на публичните упования “, акцентира Томислав Дончев.

Помолен да разяснява позицията на Българска социалистическа партия, които се разграничиха от изявлението на президента на ПЕС Сергей Станишев във връзка с премиера, Дончев отговори: „ Сигурно е някаква следизборна абстиненция. В последна сметка кой е провален и кой е сполучлив, вземат решение хората на избори, както направиха и на последните избори “.

Причината Томислав Дончев да бъде през днешния ден в Народното събрание бе присъединяване му в парламентарния надзор, в границите на който той отговори на депутатски въпрос по отношение на машинното гласоподаване на европейските избори. Дончев увери, че ЦИК получава цялото належащо подпомагане от органите на изпълнителната власт, само че означи, че машините се наемат директно преди изборите, което води до извънредно лимитирано време, в което те би трябвало да бъдат тествани.

„ България би трябвало да реши в последна сметка какво желае. Когато сме сигурни, финалното решение е да бъдем единствената европейска страна, която ще гласоподава единствено на машини, би трябвало да ги купим. Даже по-добре да ги произведем “, означи Дончев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР