снимка БулфотоТези обозначения са избрани след обширна консултация и обмисляне

...
снимка БулфотоТези обозначения са избрани след обширна консултация и обмисляне
Коментари Харесай

Световната здравна организация ще именува вариантите на коронавируса с буквите на гръцката азбука

снимка Булфото

Тези обозначения са определени след обширна консултация и обсъждане на доста евентуални системи за именуване. 

Отсега нататък Световната здравна организация ще именува разновидностите на ковид SARS-CoV-2, който причинява , с буквите на гръцката писменост. Централата в Женева разгласи това в понеделник, като изясни, че новата система ще бъде елементарна, а новите обозначения лесни за изговаряне и запомняне, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.

" СЗО е открила елементарни, лесни за изговаряне и запомняне маркировки, употребявайки буквите от гръцката писменост за основни разновидности на SARS-CoV-2, вирусът, причиняващ COVID-19 “, споделят от организацията.

Новото етикетиране на разновидностите няма да отстрани актуалната научна система за именуване, защото тя предава значима информация и ще продължи да се употребява в научните проучвания. Недостатъкът на тази система обаче е, че тези имена могат да бъдат сложни за изговаряне и запомняне и това може да докара до неточности в известията. В резултат на това хората постоянно посочват типовете на ковид по мястото, където са открити, което може да бъде клеветническо и дискриминационно, считат от СЗО. За да се избегне това и да се улесни обществената връзка, организацията приканва националните управляващи и медиите да " употребяват новите обозначения.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР