Снимка БулфотоСтуд и поледици ни чакат до неделя. Синоптиците очакват

...
Снимка БулфотоСтуд и поледици ни чакат до неделя. Синоптиците очакват
Коментари Харесай

Петър Янков от ТВ-МЕТ: Температурите падат с 30 градуса

Снимка Булфото

Студ и поледици ни чакат до неделя. Синоптиците чакат температурна амплитуда до 30 градуса, след извънредно топлите дни, в които живакът стигна 20 градуса. Жълт код за мощен вятър, сняг и лед е разгласен за цялата страна през днешния ден.

“Над цялата страна ще вали сняг. Ще натрупа към 2-3 см, като повече ще бъде покривката в Рило-Родопския масив. В четвъртък преваляванията ще стопират, най-късно това ще стане в Западна България ”, сподели Петър Янков, дежурен синоптик на TВ-MET, представен от " Труд " .

В четвъртък, петък и събота минималните температури ще бъдат сред -2 и -12 градуса, а максималните – до 6 градуса по Целзий.

“Чака ни най-малко 25 градуса разлика – толкоз ще е температурната амплитуда. От 20 градуса, които имахме предходните дни, до -10, които предстоят във високите полета. Положението е обезпокоително, само че не е рисково ”, уточни Янков.

Всъщност над страната ще преминат 2-3 облачни талази, което не е всекидневно събитие за България. “Първата ще е в сряда, незабавно след нея ще е и втората. Причината е, че центърът на циклона, който носи студът по нашите ширини от Европа, е изнесен на север от нас – в Румъния ”, изясни още синоптикът.

Днес ще има условия за навявания. Вятърът ще е със скорост 14-15 м в секунда. От неделя температурите още веднъж ще тръгнат нагоре. Нови валежи, само че от дъжд, ще има на 10 и 11 февруари, а от сняг – на 15-16 февруари.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР