Снимка: БулфотоСтраната ни е върнала на правителството на Ердоган още

...
Снимка: БулфотоСтраната ни е върнала на правителството на Ердоган още
Коментари Харесай

Още един турчин е върнат в страната си от България

Снимка: Булфото

Страната ни е върнала на държавното управление на Ердоган още един турски жител. Става дума за 39-годишният Селехаттин Юрюн, който е изтърпял у нас 9-месечна присъда. Новината беше доказана от българското външно министерство, откакто ден по-рано за това  съобщи евродепутатът Иво Христов, написа " Евроком ".

В своя обява Христов дефинира Юрюн като политически дезертьор. Турчинът е някогашен претендент за кмет на град Улудере и деятел на Демократичната партия на народите – лява организация, която е асоцииран член на Партията на европейските социалисти.

От Външно министерство отхвърлиха  категорично изказванията, че става дума за експулсиране или депортиране на Юрюн. В прессъобщение на институцията се показва, че той е бил върнат “до страна на генезис ” в осъществяване на Споразумението за реадмисия сред Европейски Съюз и Турция. Това е процедура, която е почнала на 2 септември, откакто Министерство на вътрешните работи е научило от Министерството на правораздаването, че Юрюн ще бъде освободен от пандиза на 18 септември, написа още в известието. В текста не се разяснява политическата или друга активност на турския жител.  Разбира се обаче, че по-рано на Юрюн е бил отхвърлен статут на емигрант, а в структурите на Министерство на вътрешните работи не е постъпвала спомагателна информация за смяната на този статут, оповестиха още от Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че към този момент се появиха няколко следствия в български и задгранични медии, в които се приказва за съдействие на нашите управляващи с администрацията на Ердоган. Според немския “Шпигел ” министър-председателят Бойко Борисов е помагал на Анкара да преследва съперниците си, като е предавал последователи на проповедника в заточение Фетулах Гюлен.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР