Снимка БулфотоСтраната, където тече най-бързо ваксинацията. Ето и данните към

...
Снимка БулфотоСтраната, където тече най-бързо ваксинацията. Ето и данните към
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви на пресконференция, че в страната вече са ваксинирани 1 300 000 души

Снимка Булфото

Страната, където тече най-бързо имунизацията. Ето и данните все още:

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи на конференция, че в страната към този момент са имунизирани 1 300 000 души, измежду които 23% от британците над 80 години. Това стана на фона на регистриран рекорден брой от над 60 000 инфектирани с Covid-19 за посленото денонощие. 

За първи път броят на инфектираните доближи 60 916 за денонощие, откогато стартира пандемията. Починалите са 830. Последните данни на националната статистика демонстрират също, че един на всеки 50 от  обитаващите частни семейства в Англия е имал Covid-19 в интервала 27 декември – 2 януари, като за Лондон този индикатор е един на всеки 30.  Всичко това се случва в миг, , ограничаващи хората да напущат домовете си. 

Отчитайки тревожната статистика министър председателят Борис Джонсън обаче изрази убеденост, че новите строги ограничения в композиция с всеобщото имунизиране ще дадат резултат. 

Амбицията на държавното управление е да имунизира доникъде на февруари първите четири най-рискови групи, което да разреши облекчение на ограниченията през март. 

Данните обаче в действителност пораждат угриженост, тъй като доста от тези инфектирани са евентуални пациенти в лечебните заведения през идната седмица, а там 3 на всеки 10 кревати към този момент са заети от зазарени с Ковид-19. В някои лечебни заведения този индикатор доближава повече от 6 на 10 кревати. 

Тревожно обаче е и друго – от ден на ден лечебни заведения оповестяват, че с цел да настанят инфектираните с вируса се

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР