Снимка БулфотоСтотици нови горски пожари бушуват днес в Бразилия, сочат

...
Снимка БулфотоСтотици нови горски пожари бушуват днес в Бразилия, сочат
Коментари Харесай

Рекорд: Стотици нови пожари са пламнали в Бразилия

Снимка Булфото

Стотици нови горски пожари бушуват през днешния ден в Бразилия, сочат публични данни, представени от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това става в миг на усилване на интернационалния напън върху бразилския президент Жаир Болсонаро за потушаване на най-опустошителните пожари в Амазония през последните години.

Съдбата на най-голямата тропическа гора на планетата се озова в центъра на дневния ред на срещата на върха на Г-7 в Биариц, Франция.

По последни данни от януари в Бразилия са били регистрирани 78 383 пожара - рекордно ниво от 2013 г. Повече от половината от огнищата са в Амазония. Около 1663 пожара са пламнали единствено в четвъртък и петък, сочат данни на бразилския Национален институт за галактически проучвания.

Според специалисти съществена причина за тези естествени бедствия е обезлесяването. В Бразилия също така в този момент е сухият сезон, който ще продължи и през септември. В петък Болсонаро разгласи, че ще разположи армията, с цел да се бори против пожарите и престъпността в Амазония.

Кадрите с горящия " бял дроб " на планетата развълнуваха целия свят, отбелязва Франс прес.

Бразилският министър на защитата Фернандо Азеведо в това време сподели, че Съединени американски щати не оказват на страната му съответна помощ в битката с пожарите, макар общото заричане в тази тенденция, обещано от американския президент Доналд Тръмп на Болсонаро в телефонен диалог, съобщи Ройтерс.

След това обаче не имало нови контакти сред Съединените щати и Бразилия по въпроса, посочи Азеведо.

Американският президент заяви, че е споделил на бразилския си сътрудник, че е подготвен да му окаже помощ за справяне с пожарите в Амазония, в случай че е належащо.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР