Снимка БулфотоСтаи за кърмене да има в православните храмове у

...
Снимка БулфотоСтаи за кърмене да има в православните храмове у
Коментари Харесай

Наши свещеници напират за стаи за кърмене в църквите

Снимка Булфото

Стаи за кърмене да има в православните храмове у нас, желаят свещеници, след апела на папа Франциск майките да идват с бебетата си да сучат в Сикстинската шапка. Българското духовенство е разединено по въпроса. Докато някои епископи считат въпроса за изкуствено издигнат, то в някои храмове към този момент има уредени стаи за кърмене, написа „ Телеграф “. 

Защитник на кърменето в храма е архиерейският намесник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски. „ Питали са ме дами какво да вършат, когато са на работа в храма и бебето стартира да плаче. Всички сме съгласни, че когато бебето е гладно, би трябвало да бъде нахранено. Затова в нашата черква си имаме особено помещение за кърмене. Това е стаичката, в която се приготвят кръщенетата.

През зимата постоянно я държим отоплена, с цел да може да я употребяват дамите за кърмене. Във всяка черква би трябвало да има такава стаичка “, счита отец Паликарски. „ Но да се кърми по време на работа, това към този момент ми наподобява прекомерно “, добави той. Отец Спас Михайлов, предстоятел на столичния храм „ Свети Николай Нови “, споделя, че в тази концепция няма нищо неприятно, стига да има обособени пространства за задачата.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР