снимка: БулфотоСредства ще се изразходват и за възнаграждения на членовете

...
снимка: БулфотоСредства ще се изразходват и за възнаграждения на членовете
Коментари Харесай

Пресметнаха колко ще струват изборите през април

снимка: Булфото

Средства ще се изразходват и за хонорари на членовете на районните и секционните изборни комисии, за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и за  осъществяване на разяснителна акция.

Близо 110 млн. лева ще костват идните на 4 април избори. Това стана ясно откакто на съвещанието си през днешния ден Министерският утвърди спомагателни 65 251 000 лв. за другите действия по тяхното осъществяване.

Заедно със средствата за закупуване на машини за гласоподаване общо до този миг парите, които ще бъдат изхарчени за вота набъбват до внушителните 110 милиона лв..

Одобрените средства са с 1,2 милиона лв. повече по отношение на в началото създадения от Министерството на финансите вид. Така се удовлетворява настояването на Централната изборна комисия по отношение на възнагражденията на членовете на районните изборни комисии и на секционните изборни комисии, предава tvn.bg.

Дейностите, които ще бъдат финансирани със средствата, включват подготовка и печатане на изборните описи, закупуване и разработване на нужните изборни бумаги и материали и печатане на бюлетините, както и логистично обезпечаване на регионалните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет.

Средства ще се изразходват и за хонорари на членовете на районните и секционните изборни комисии, за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и за  осъществяване на разяснителна акция за правата и отговорностите на жителите и метода на гласоподаване.

Ще бъдат проведени местата за гласоподаване и ще бъде обезпечено гласуването с преносима изборна кутия или в обособена изборна секция на гласоподавателите, сложени под наложителна карантина или наложителна изолираност, както и за лицата с COVID-19, настанени в лечебни заведения. Ще бъдат обезпечени всички нужни средства за отбрана като защитни маски, ръкавици, дезинфектанти и други за основаване на здравословни и безвредни условия за произвеждането на избори по време на изключителна епидемиологична конюнктура.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР