снимка БулфотоСредно с 8 лева и 80 стотинки са увеличени

...
снимка БулфотоСредно с 8 лева и 80 стотинки са увеличени
Коментари Харесай

Пенсиите на работещите пенсионери скочиха средно с по 8, 80 лв.

снимка Булфото

Средно с 8 лв. и 80 стотинки са увеличени пенсиите на работещите пенсионери, откакто през април Националният застрахователен институт направи служебно преизчисление, въз основата на в допълнение насъбрания стаж.

Над 240 хиляди пенсии преизчисли служебно Национален осигурителен институт, като за някои хора е прибавен спомагателен стаж от шест или осем години, а на близо четири хиляди  - от 10 години. Това са по този начин наречените най-вече млади пенсионери първа и второкласен и тези от армията и Министерство на вътрешните работи.

Между 10 и 15 лв. са нарастнали пенсиите на 11 % от работещите пенсионери. Увеличение сред 5 и 10 лв. са получили 23 на 100 и най доста – 50% от обновените пенсии получават сред 1 стотинка и пет лв. нарастване, добавя БНР.

Реално обаче 52 хиляди работещи пенсионери, макар повишаването на действителния размер, нямат смяна в изплащания. Причината е, че той е приравнен на минималния - същото важи и за 6 800 пенсионери, които са достигнали оптимален размер („ таван “) на пенсиите - те не могат да получат действителното нарастване.

През идващите години изключителната мярка на служебното преизчисляване ще стане непрекъснато настояща. Хората
няма да подават заявки за ценене на спомагателен застрахователен стаж.

Данните са от оповестения през днешния ден брой трети на осведомителния бюлетин на Национален осигурителен институт.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР