снимка: БулфотоСпрямо първите три месеца на годината тя нараства с

...
снимка: БулфотоСпрямо първите три месеца на годината тя нараства с
Коментари Харесай

Националния статистически институт: Средната заплата в България е 1525 лева

снимка: Булфото

Спрямо първите три месеца на годината тя нараства с 4,3%, регистрира статистиката.

Средната работна заплата в страната пораства, демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ). През второто тримесечие на 2021 година междинната брутна работна заплата e 1525 лева

Най-добре платените експерти обичайно са в IT бранша, а на второ място се подреждат тези в застраховането и финансите, написа fakti.bg.

Над 2200 лева са били и заплатите при заетите в производството на електрическа и топлинна сила.

Най-нископлатени са били чиновниците в хотелиерството и ресторантьорството.
Мениджърите по асортимент на фрагменти регистрират, че в този момент във всеки бранш се търсят чиновници. В някои има повече разгласи за работа.

С максимален дял е търговия и продажби, следван от бранша хотелиерство, ресторантьорство, туризъм. Тези браншове заемат към 40% от общия брой оферти на пазара на труда.

Според икономисти растежът на междинната заплата е действителен. IT секторът и аутсорсинга резервираха своята претовареност в Коронавирус епидемията, като някои компании даже са добавили нови работни места. Тези чиновници са доста добре платени и това също тласка междинната заплата за страната нагоре, показват анализаторите.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР