Снимка: БулфотоСофийската районна прокуратура осъществява ръководство и надзор върху разследването

...
Снимка: БулфотоСофийската районна прокуратура осъществява ръководство и надзор върху разследването
Коментари Харесай

Четирима души са задържани на протеста пред МРРБ

Снимка: Булфото

Софийската районна прокуратура реализира управление и контрол върху следствието по досъдебно произвеждане, формирано във връзка ескалиралото напрежение по време на проведен митинг на жители пред Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/, при което са потърпевши полицейски чиновници, охраняващи публичния ред. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, представен от Novini.bg.

Производството се води за съзнателно причиняване на лека телесна щета на полицейски орган, при осъществяване на службата му.

При своевременната интервенция на полицията, две лица, които са показали експанзия по отношение на органите на реда са арестувани, в опит да избягат от местопроизшествието.

Проведени са процесуално-следствени дейности, измежду които разпити на полицейски чиновници и други очевидци очевидци, като сега продължава събирането на доказателства. Предстои материалите по делото да се рапортуват в СРП, с оглед покачване на обвинявания на причинителите и установяване на съответна мярка за неотклонение.

В непосредственост до мястото на случая са открити и арестувани и други две лица, които са хвърляли камъни по чиновници на реда.

Прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи ще подхващат всички вероятни ограничения и дейности за отбрана на правата на жителите, недопускане на сходни прояви на експанзия и нарушение на публичния ред при провеждането на сходни всеобщи мероприятия и за ангажиране към наказателната отговорност на отговорните лица, се споделя в известието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР