Снимка БулфотоСмесен съдебен състав от съдии във ВКС и ВАС

...
Снимка БулфотоСмесен съдебен състав от съдии във ВКС и ВАС
Коментари Харесай

Разглеждат “колективния иск“ срещу НАП заради изтичането на лични данни

Снимка Булфото

Смесен правосъден състав от съдии във Върховен касационен съд и Върховен административен съд определи Административния съд София-град да е този, който да се произнесе по тъжба против НАП за оповестението на персонални данни след неоторизиран достъп до бази данни на организацията, оповестиха от пресцентъра на Върховния касационен съд, представени от Българска телеграфна агенция.

Жалбата, озаглавена  " групов иск ", е подадена от сдружение  " Международен юридически център - Интернешънъл лигъл адвайз център "  и 83 физически лица, с която са предявени искове от тях против Национална агенция за приходите за определяне на нарушаване, довело до обявяване по публичен метод на 16 юли 2019 година на персонални данни разследване на неоторизиран достъп до бази данни на Национална агенция за приходите.

Гражданите, подали жалбата, желаят и парично обезщетение в размер на 1000 лева за всеки, чиито данни са изтекли.

На 1 ноември 2019 година АССГ е определил, че делото не му е подсъдно и го е изпратил на Софийския градски съд. След това въпросът стига до последната инстанция, петчленен състав на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, който приема обаче, че спорът би трябвало да се прегледа от Административния съд в София.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР