снимка: БулфотоСлужителите масово се насочват към други сектори в търсене

...
снимка: БулфотоСлужителите масово се насочват към други сектори в търсене
Коментари Харесай

„Монитор”: 90 процента от хотелите край морето няма да отворят на 1 май

снимка: Булфото

Служителите всеобщо се насочват към други браншове в търсене на сигурност.

Близо 90 на 100 от хотелите по  няма да отворят на 1 май, когато се чака да бъде открит летния туристически сезон. Причината е утежняването на епидемиологичната конюнктура в страната и въведените ограничения за битка с COVID-19, съобщи за „ ” ръководителят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев.

Хотелиери обаче не престават борбата за оцеляването си и оферират чадърите и шезлонгите по родните плажове да бъдат безвъзмездни за най-малко три години. Според последната заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов задграничните туристи у нас би трябвало да разполагат с отрицателен PCR тест документ за имунизация или документ за съществуването на антитела. Безопасното им пътешестване ще бъде подсигурено и с обособяването на зелени коридори.

Мярката за рестарт на туризма обаче ще влезе в действие от началото на май, когато се слага формалното начало на летния туристически сезон в страната. Макар огромна част от местата за настаняване да не възнамерява да отвори през първите разрешени дни, това въпреки всичко ще се случи през юни или юли. Хотелиери по Северното Черноморие са безапелационни, че ``оцветяването на картата на България от алено във вишнево`` отблъсква гостите. Именно поради третата вълна на COVID-19, през която страната минава, не се следят ранни записвания и заплащания за летни ваканции.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР