Снимка БулфотоСлужители от Молдова и Украйна спасяват ски сезона в

...
Снимка БулфотоСлужители от Молдова и Украйна спасяват ски сезона в
Коментари Харесай

Наемници от Молдова и Украйна спасяват зимния сезон във Велинград

Снимка Булфото

Служители от Молдова и Украйна избавят ски сезона в СПА столицата Велинград. Както по всички огромни курорти, по този начин и във Велинград рецесията за работна ръка е осезаема. Подобно на морето, и тук хотелиерите са се принудили да набират личен състав от някогашните руски републики.

" Това лято 7 души от двете страни ми избавиха сезона. Доволен съм, защото без тях безусловно оставах без личен състав ", разяснява Златко Златанов, ръководител на хотелиерите във Велинград. Затова и този сезон той още веднъж ще заложи на " вносни " чиновници, написа в. " Марица ".  

Златанов поучава сътрудниците си, когато назначават задгранични служащи, да залагат на такива, които приказват български. Много пъти посетители са го питали за какво в роден хотел ги посрещат на съветски. Затова и условието му е те да приказват нашия език. 

По думите на Златанов, решение на казуса има. За никого не е загадка, че българите бягат в чужбина поради по-високите заплати. Тук е и разковничето. Българските хотелиери ще запазят работната ръка, като дават най-малко 70 на 100 от заплатите, получавани в другите европейските страни. Естествено, на хора, които са посочили качествата си. На такива служащи аз ще повиша възнагражденията два и даже три пъти, добавя хотелиерът. Но чиновници, които не демонстрират нищо, няма по какъв начин да получат по-висока заплата.

По думите му, в бъдеще ще оцелеят единствено тези хотели, които могат да си разрешат да заплащат повече на личния състав си. Защото без подобен няма по какъв начин да работят. За всеки един са нужни бармани, сервитьори, готвачи, камериерки, рецепционисти, пикола, както и хора по поддръжката.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР