снимка БулфотоСлужебните министри са били извикани на среща при президента

...
снимка БулфотоСлужебните министри са били извикани на среща при президента
Коментари Харесай

Служебните министри на среща при президента за държавния бюджет

снимка Булфото

Служебните министри са били извикани на среща при президента Румен Радев на тематика ставащото с държавния бюджет, научи Нова тв. 

Първоначално информацията не беше доказана публично от институциите. След това от прессекретариата на президента оповестиха, че министри и Радев са обсъждали своевременна актуализация на държавния бюджет от Народното събрание. 

Постигнатият растеж от 9,6 на 100 на Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие на 2021 година, по отношение на същия интервал на предходната година, дава задоволително средства за съответен обществен и стопански отговор на страната в условия на рецесия. Около тази позиция са се обединили президентът и министрите.

" Трябва да се обезпечат удобни условия спомагателните доходи в държавната хазна, събрани от служебния кабинет, както и с помощта на икономическия растеж, да доближат до пенсионерите, лекарите, бизнеса и нуждаещите се в рецесията ", се споделя още в известието на прессекретариата.

Оттам показват и, че по време на диалога е била разисквана и настоящата конюнктура в страната, провокирана от епидемията от ковид. За това удостовери и здравният министър Стойчо Кацаров, който първи излезе от срещата, за да се яви пред депутатите в Народното събрание. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР