снимка БулфотоСлед като 1000-та лева бонус за медиците на първа

...
снимка БулфотоСлед като 1000-та лева бонус за медиците на първа
Коментари Харесай

МЗ уточни правилата за допълнителни пари на лекарите при извънредна ситуация

снимка Булфото

След като 1000-та лв. бонус за медиците на първа линия бяха спрени, здравното министерство посочи разпоредбите, при които те още веднъж биха могли  да бъдат плащани. Бонусите ще засягат екипите в Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП).

Право на спомагателни хонорари имат медицински и немедицински личен състав, които през месеца са имали директен допир до пациент с потвърден COVID-19, т.е за съответния месец попадат в обсега на осъществяване на активност при неподходящи условия, съобщи Дарик.

Ако съответно лице - здравно или немедицинско/служител през избран месец не е имал допир до потвърден с COVID-19 пациент, то той не попада за съответния месец в разпределението на средства за в допълнение заплащане.

Самият размер на спомагателното възнаграждение е до 1000 лева. чисто при цялостен отработен месец, или сума - пропорционална на отработеното от лицето време през месеца –  не времето в директен допир до пациент с потвърден COVID-19, а действително отработено за месеца време.

От министерството дават и образец:

След приключване на календарен месец е видно кои екипи/лица – медицински или немедицински, са осъществявали действия в директен допир до пациент с COVID-19, това автоматизирано им дава право на в допълнение заплащане за работа при неподходящи условия. Ако приемем условно месец с 20 работни дни по 7-часово дежурство, то при 140 отработени часа – цялостен месец, се дължат на лицето 1000 лева

Ако даден екип/ лице – здравно или немедицинско, директно осъществявало действия с пациент с COVID-19 през месеца, е имал 4 наряди по 7 часа, то за отработените 28 часа ще получи приспадащата се част от 1000 лева, което в случая е 1/5 или 200 лв., без значение от опцията единствено в едно от четирите си наряди да е имало контакт с пациент с COVID-19.

Размерът на възнаграждението не зависи от часовете, през които лицето е осъществявало незабавна помощ на пациент с COVID-19, а от всички отработени часове през месеца, прецизират от ведомството.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР