снимка БулфотоСиноптиците предупреждават, че слънчевото време следобед ще отстъпи пред

...
снимка БулфотоСиноптиците предупреждават, че слънчевото време следобед ще отстъпи пред
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за краткотрайни дъждове с гръмотевици и градушки

снимка Булфото

Синоптиците предизвестяват, че слънчевото време следобяд ще отстъпи пред краткотрайни превалявания с гръмотевици и градушки, оповестиха синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология. 

По-интензивни и съпроводени с гръмотевици ще са преваляванията в Северозападна и Централна Северна България. Там ще има условия и за градушки. Почти без превалявания ще е в Горнотракийската равнина и там температурите ще са най-високи.

Преди обяд в Дунавската низина и Източна България ще духа до сдържан западен вятър, само че до вечерта ще отслабне, а тук-там и ще стихне. Максималните температури ще са най-вече сред 23 и 28 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, основно по северното крайбрежие ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан западен вятър, който до вечерта ще стихне. Максималните температури ще са 21-24 градуса. Температурата на морската вода е 14-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от западната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е към 16 градуса, на 2000 метра - към 9 градуса.

В четвъртък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до сдържан, с него ще стартира да прониква студен въздух. Температурите ще се намаляват, оптималните ще са от 17-18 градуса в Северозападна България, до 24-25 градуса в Югоизточна България.

В петък вятърът ще стане северен, ще бъде хладно с оптимални температури съвсем в цялата страна под 20 градуса. Облачността ще е най-вече забележителна, на доста места ще има и превалявания, повече по количество ще са в югоизточните региони.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР