Снимка БулфотоСигнали за 70 фирми, кандидатствали по схемата 60/40, са

...
Снимка БулфотоСигнали за 70 фирми, кандидатствали по схемата 60/40, са
Коментари Харесай

Проверяват за злоупотреби 70 фирми, кандидатствали по 60/40

Снимка Булфото

Сигнали за 70 компании, кандидатствали по схемата " 60/40 ", са подадени от Национален осигурителен институт до " Главна ревизия по труда ", оповестиха за " Телеграф "  от Националния застрахователен институт.

Компаниите са желали обезщетения за 281 индивида. Съмненията са свързани с два типа злоупотреби. Първата е, че осигурителите не са изпълнили изискването да запазят заетостта на служащите, за които получават помощ. Вторият тип нарушаване е тъкмо противоположното – оставят на работа чиновници си, а пък заявяват съкращения.

От общественото министерство пък подсетиха, че разпоредбите за приемане на обезщетения по схемата " 60/40 " не разрешават погашение на средства за служащи и чиновници в неплатен отпуск. На служащ може да му бъде възложен подобен единствено с негово искане.

До момента главната част от инспекциите, които ГИТ прави по мярката " 60/40 ", са по искане на Национален осигурителен институт за определяне на основанието за преустановяване на трудовите правни отношения на лица, за които работодателите са получили обезщетения за избрани интервали.

Предвид уговорката им за опазване на заетостта, те нямат право да употребяват обезщетения, в случай че в това време са прекратили трудовите контракти на свои служащи и чиновници на съответни учредения, подсетиха от общественото министерство.

Данните на Национален осигурителен институт към 7 юли демонстрират, че са изплатени обезщетения за над 161 хиляди лица на 8 652 работодатели. Сумата възлиза почти на 138,3 млн. лева Разпределението на работодателите, възползвали се от мярката демонстрира, че най-голямата част от тях са от търговията (26,3%), следвани от хотелиерството и ресторантьорството (19,1%).

В териториален проект, към една трета от работодателите и наетите лица, и към 33,5% от изплатената сума е съсредоточена в област София-град. Другите области, в които има по-голяма централизация на средства, са Бургас (6,0%), Пловдив (8,3%) и Варна (6,9%).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР