Снимка БулфотоСигнал за мечка в района на улица Младост“ в

...
Снимка БулфотоСигнал за мечка в района на улица Младост“ в
Коментари Харесай

Мечка обикаля из улица в Смолян

Снимка Булфото

Сигнал за мечка в региона на улица „ Младост “ в Смолянпровериха от Екоинспекцията и чиновници на районно управление (на МВР) - Смолян. Той е получен на 4 юни,около 22 часа. Подалите сигнала настояват, че от към 2 седмици мечка слиза в районаоколо къщите, където при инспекцията са установени изхвърлени битови боклуци.Извършен е обширен оглед на мястото, посочено в сигнала, в посока кв.„ Станевска “ и по пътя за село Турян. Поради обстоятелството, че е валяло дъжд и сапреминали много хора, коне и кучета, следи не са открити, написа 24smolian.com.

Ще бъдат дадени наставления на община Смолян за почистванена нерегламентираните замърсявания към къщите на улицата, защото те сапричината за слизането на диви животни в обитаемото място.

През седмицата е тестван и сигнал за мечка с дребни в районана село Могилица.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Смолян, според законовите си пълномощия,предприема дейности при намиране на бедстващи предпазени типове и при оценка нащети, нанесени върху селскостопанско имущество от кафява мечка. Участваме и припровеждане на годишен мониторинг на предпазени типове. Правомощия по повод напрогонване, пренасяне или отстрел на кафява мечка, инспекцията няма, посочихаот Регионална инспекция за опазване на околната среда.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР